Wie zijn wij?

Wie zijn wij?

10342011_10204312421512686_2148339621371792771_nMiss Grand Netherlands wordt georganiseerd door Stefan en Robin Hoven – Lieuw Choy van 12 Months of Beauty.

Robin groeide op in Suriname in een milieu waar missverkiezingen een deel van uitmaakten. Hij organiseerde zelfs Little Miss Suriname met zijn LEO Club eind jaren `80. Toen hij naar Nederland kwam, bleef die interesse bestaan.

Sinds 1987 is Stefan een groot fan van missverkiezingen. Deze hobby is begonen met het uitknippen van een krantenartikel.

Voor beiden is deze hobby inmiddels uitgegroeid tot een tweede baan.

Naar aanleiding van een cursus ontwikkelde Stefan in 2008 een kalender met daarop schoonheidskoninginnen van het heden en het verleden,
“12 Months of Beauty”.

Uit deze kalender onstond de enige echte nederlandse missenwebsite www.misshollandnow.com.

Op deze website krijgt u een prachtig beeld van de eerste Miss Holland uit 1929 tot de huidige missverkiezingen in Nederland.

Ze worden vaak gevraagd om plaats te nemen in de jury van diverse missverkiezingen, regionaal, nationaal en internationaal.

Robin heeft als fotograaf diverse missen voor de lens gehad. Er zijn foto’s van hem gebruikt voor het officiële programmaboek voor Miss Benelux 2010.

In 2010 startten Robin en Stefan “12 Months of Beauty” ,hun eigen bedrijf dat dames voorbereid voor missverkiezingen, door fotoshoots en trainingen.

In datzelfde jaar werden ze gevraagd om de Miss Drenthe verkiezing op te zetten. Het was voor hen een onvergetelijk moment toen voor de eerste keer Miss Drenthe ook Miss Nederland werd en Nederland vertegenwoordigde bij Miss World 2011verkiezing in London. Tegenwoordig is Miss Drenthe een evenement waar naar uitgekeken wordt in de provincie.

In 2011 werden ze bekend als het Gay couple in de door RTL4 uitgezonden tv serie “Ik , Miss Nederland”. In deze serie volgden en begeleidden zij de 12 provincie Missen op weg naar de Miss Nederland finale tot zelfs in Thailand aan toe.

In 2011 lanceerden Robin en Stefan www.misssurinamenow.com samen met Chilton, hun correspondent in Suriname.

Robin en Stefan zijn en blijven dé experts op gebied van missverkiezingen in Nederland….

(Fotografie: Lique Fleur Borg)