Miss Grand International

Miss Grand International

PA242175Het is de president van Miss Grand International, de zeer gerespecteerde Nawat Itsaragrisil, gelukt om zijn verkiezing in 5 jaar tijd uit te laten groeien tot één van de meest prestigieuze miss verkiezingen in de wereld. Deze kan gerekend worden tot een grand slam pageant, waartoe ook Miss Universe en Miss World behoren. Velen verwachten dat ook deze twee binnen een aantal jaren van hun posties zullen zijn verstoten.

Het doel van verkiezing is het verbannen van geweld en vijandigheid uit de wereld en het brengen van vrijheid, vrede en harmonie in ons allen, zowel in land, religie, ras, community en familie, omwille van de generaties die volgen. Dit hopen ze te bereiken door educatie en bewustwording. Om deze boodschap van vrede te brengen over de gehele wereld wordt gebruik gemaakt van o.a. social media.

1957696_816304088392589_3771249935199753720_oTijdens de finale van Miss Grand International worden de finalisten geacht om een speech te houden wat hun visie is aangaande het bereiken van vrede op persoonlijk, nationaal en/of internationaal niveau.
De winnares zal samen met de organisatie o.a. oorlogsgebieden bezoeken om daar verschil te kunnen maken voor de getroffenen van het oorlogsgeweld.
Deze pageant gaat dus niet alleen om schoonheid van binnen en buiten maar vraagt ook een zeer sterke persoonlijkheid om in zware situaties staande te kunnen blijven.

De weken van de eerste 3 finales voor de finale stonden in het teken van het leren kennen van de Thaise bevolking en haar rijke cultuur. Niet alleen de hoofdstad Bangkok werd bezocht maar ook de minder bekende maar minstens zo interessante provincies van dit kleurrijke en vredelievende land.

show2Daarnaast is er veel tijd voor de voorbereidingen van de diverse competities en natuurlijk de grote finale.
Het zijn prachtige en enerverende weken en een onvergetelijke ervaring.

De vierde verkiezing vond plaats in Las Vegas, USA. Een hele prestatie voor zo’n jonge verkiezing om dan al een finale buiten je eigen land te houden. En helemaal in Las Vegas! Het befaamde Westgate Hotel was de thuisbasis.

In dit Hotel trad Elvis Presley op met zijn Viva Las Vegas optreden en het hotel was ook het decor voor “the White House” in de James Bond film, “Diamonds are Forever”.
De deelneemsters uit de verschillende landen mochten kennis maken met de Grand Canyon, the Strip en diverse andere plekken in en om deze city of lights.

Voor zowel ons als internationaal een lustrum, de vijfde editie. Op het prachtige exotische Vietnamese eiland, Phu Quoc in het VinPearl Resort vond de finale plaats. We zagen in een uitverkochte zaal een enthousiast publiek uit diverse landen.
De missen hadden in de weken ervoor een indrukwekkende en fascinerende rondreis door dit prachtige land gemaakt.

Wij van 12 Months of Beauty mochten naar alle vijf de finales een prachtige en sterke kandidaat sturen. De Nederlandse missen staan bij de organisatie bekend als hele lieve en hardwerkende kandidaten.

Locaties en de internationale winnaressen:

  • 2013: Bangkok, Thailand. Winnares: Miss Puerto Rico, Janelee Chaparro
  • 2014: Bangkok, Thailand. Winnares: Miss Cuba, Lees Garcia
  • 2015: Bangkok, Thailand. Winnares: Miss Australië, Claire Parker
  • 2016: Las Vegas, USA. Winnares: Miss Indonesië, Ariska Putri Pertiwi
  • 2017: Phu Quoc, Vietnam. Winnares: Miss Peru, Maria Jose Lora

(photocredits: Robin@12monthsofbeauty & Miss Grand International)