Bezoek Miss Grand International 2016 aan Nederland

Na 1,5 jaar voorbereiden door 12 Months of Beauty zette Ariska Putri Pertiwi, Miss Grand International 2016, dan eindelijk voet op Nederlandse bodem, samen met de vice-president van MGIO, Teresa Chaivisut.
Op Schiphol werden ze opgewacht door Robin en Stefan samen met Imelda en Eduardo Liem van BaroQco. Ook Miss Grand Netherlands 2017, Kelly van den Dungen was er om Ariska welkom te heten met een prachtige bos Nederlandse bloemen.
Ook aanwezig waren Stanley van der Hoeven, die het hele bezoek verslag heeft gedaan met foto’s, en Johan, die Ariska en Teresa de hele week heeft rondgereden in een van de limousines van de Indonesische Ambassade.

Dat Ariska in Azië een beroemdheid is, merkten we toen een groep Indonesische passagiers haar herkenden en direct met haar op de foto gingen.
In de auto van de Indonesische ambassade reden ze naar de residentie van de ambassadeur van Indonesië, Excellentie Mr Puja, waar ze deze reis mocht verblijven.
Na een lunch aangeboden door de ambassadeur, konden Ariska en Teresa uitrusten van de reis.

 

De tweede dag stond in het teken van een bezoek aan onze hoofdstad Amsterdam, met als afsluiting een meet and greet evenement in Indra Pura Restaurant.
Na een ritje in de tram hebben ze  het Homomonument bezocht en het beeld van Anne Frank. Er werd geluncht in een typisch pannenkoekenhuis. Amsterdam kan je het beste zien vanaf het water, dus nam het gezelschap een rondvaartboot door de grachten van Amsterdam.

 

Om 18:00 werden de gasten verwelkomd in Indra Pura Restaurant, waar het meet and greet event plaatsvond. Het werd mede mogelijk gemaakt door Dewi ten Cate van Indra Pura Restaurant, BaroQco Jewels met medewerking van de Dutch Beauty Academy, onder leiding van Nahanni Jong Loy, Dainora Dulcyte en choreografe Julia Augustina.

 

Eindelijk mochten we de prachtige Miss Grand kroon bewonderen toen Ariska opkwam in een kabaja van Adani S. Tanjung. Even later volgde Kelly, die er prachtig uitzag met haar kroon en jurk van Miss Pearl Couture. Tijdens het event was er een modeshow met de prachtige sieraden van BaroQco en 2 collecties van Miss Pearl Couture. Alle modellen kwamen uit de stal van 12 Months of Beauty:
Miss Grand Netherlands 2013, Miss Earth Netherlands 2014 en Miss Eco Netherlands 2015, Talisa Wolters
Miss Grand Netherlands 2016 en Miss Eco Netherlands 2017, Floor Masselink
1st Runner up Miss Grand Netherlands 2017, Bente Vrieling
2nd Runner up Miss Grand Netherlands 2017 en Miss Eco Netherlands 2016, Laura Ghobrial
Finaliste Miss Grand Netherlands 2016, Christina Lazaros
Supermodel Netherlands 2017 en Miss Grand Netherlands 2017 finaliste, Jeanine de Vries
Miss Earth Netherlands 2016, Deborah van Hemert.

Teresa van MGIO was erg onder de indruk van de sterke groep modellen van 12 Months of Beauty.
De hele show werd vastgelegd door David van de Weyer
Ariska gaf aan dat ze zich heel erg thuis voelde door het warme welkom van de indonesische gemeenschap in Nederland.
Robin en Stefan werden gefeliciteerd met het succes van het event, door onder andere de ambassadeur Excellentie Mr. Puja.

Na het drukke event was het tijd voor een rustige dag:
Op verzoek van de gasten brachten we een bezoek aan de Keukenhof, om de prachtige bloemen en tuinen te bewonderen, Nederlands trots.
De dag werd afgesloten met een diner bij Lemon Grass in Amstelveen van Tomi Lorinser en Sandra Chanz. Dit diner werd aangeboden door BaroQco Jewels.

De volgende dag zijn we met zijn allen afgereisd naar Volendam om een foto te maken in traditioneel volendams kostuum. Ariska gaat in het buitenland altijd op de foto in de traditionele kleding van het land, dus naast de exotische kostuums uit Vietnam, Thailand en Indonesië, vonden wij het tijd dat ook een Volendams kostuum in deze selectie hoorde.
Daarna hebben we een high tea gehad in het Grand Hotel Alkmaar van Stefhanie Eliap. Daar ontmoette Ariska Rhiana en Sjoerd Jager van Les TeRe. Ariska kreeg een prachtige tas kado van Les TeRe, één van de sponsors van Miss Grand Netherlands 2017.

4/5 Mei vieringen:
De slogan van Miss Grand International is Stop the War and Violence en we wilden met Miss Grand onze tradities delen:
Bij het Dachau Monument in het Amsterdamse bos werden door Ariska en Kelly bloemen gelegd om de slachtoffers van oorlog en geweld te herdenken. Tijdens een Facebook Live kregen beiden uitleg over het monument en over de oorlog door Stefan van 12 Months of Beauty welke werd gevolgd door duizenden kijkers over de hele wereld.
Ook werd een bezoek gebracht aan het Concertgebouw in Amsterdam, waar het gezelschap mochten genieten van een 4 mei concert.
Op 5 mei vieren we onze vrijheid, dus brachten we een bezoek aan het Vrije Westen Festival in het Westerpark in Amsterdam, één van de officiële 5 mei vieringen in Nederland.

 

Na een intensieve maar onvergetelijke week zwaaiden Robin en Stefan en Enrique de dames uit op Schiphol Airport.

Het was voor Robin en Stefan van 12 Months of Beauty een ongelofelijke ervaring om een internationale miss naar Nederland te mogen halen. Iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt willen ze bedanken from the bottom of their heart.